Jak zapojit angličtinu do života svých dětí?

0
761

Děti se musí učit cizí jazyk stejně, jako se učily nebo učí svůj jazyk mateřský – tedy jako prostředek k tomu, aby řekly, co chtějí.

Jak tedy s cizím jazykem pracovat?

1. Věnujte mu alespoň chvilku každý den.

Vytvářejte přirozené situace. Opakujte si anglická slovíčka ve větách například při přípravě snídaně a přirozeně zapojte i dítě. Apple? Hmm. Or banana? Yes, apple. I love apples. And for you Tom?

Stejně tak pojmenovávejte věci a činnosti při výrobě hraček nebo pohybových aktivitách.

2. Používejte vhodná slova

Používejte slova, která děti samy používají každý den. Děti málokdy pracují nebo platí, proto nepoužívejte slovesa jako „pay“ nebo „work“. Začněte radši se slovesy „go“ – jít, „play“ – hrát si, „eat“ – jíst a podobně. U podstatných jmen začněte s pozdravy, barvičkami nebo čísly.

3. Vzbuďte v dětech zvědavost

Zapojte do výuky příběh, hádanku nebo tajemství. Pošlete například děti po tajemné stezce s úkoly v angličtině. Děti nebudou přemýšlet o jazyku, ale začnou ho přirozeně používat. Na konci cesty ukryjte malou dobrotu jako odměnu.

Předchozí článek7 textovek, které udělají Tvého přítele šťastným II
Další článekPoužívejte názornost
Gabriela Kašparová
Lektorka anglického jazyka a současně působí jako učitelka na základní škole. Věnuje se především metodice výuky dětí předškolního a školního věku. Má také bohaté zkušenosti s výukou dospělých. Je autorkou několika úspěšných kurzů pro děti a také gramatických výkladů. Dětem i dospělým ve své výuce ukazuje, že není třeba se cizího jazyka obávat a že je možné učit se s úsměvem.

Žádné komentáře

Napište nám, jak se vám článek líbil, uděláte nám radost

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.