Odcházíte z domova do školy nebo práce? To neznamená nutně, že byste měli skončit svou ranní lekci angličtiny.

Vezměte si smart phone nebo mp3 přehrávač, nasaďte si sluchátka a poslouchejte anglické písničky nebo rozhlasové hry, které jste si stáhli den předtím. Také můžete poslouchat online vysílání, pokud máte přístup k internetu.

Výhoda poslechu anglického rádia je, že reportéři jsou rodilí mluvčí. Je samozřejmé, že můžete mít problémy rozumět všemu, co je řečeno. Nezoufejte si. I ti nejlepší překladatelé nejdříve také rodilým mluvčím nerozuměli. Tak se neciťte nijak odrazení tím, že máte problémy rozumět všemu, co slyšíte.

Někdy může být lepší, když začnete poslechem rozhlasových her. Ty jsou dostupné ke stažení, a tak je můžete zastavit, přetočit vpřed a poslechnout si onu problematickou část znova. A i když nerozumíte, můžete se naučit správnou výslovnost, intonaci a akcent. No není to produktivně strávená cesta do školy nebo do práce?

Předchozí článekChcete se učit více anglicky? Začněte snídaní!
Další článekDělejte si seznam v angličtině
Ondřej Volšík
Lektor a jazykový poradce. Jazyky studuje už od ranného věku a mluví plynule anglicky a francouzsky. Díky svým odborným znalostem dokáže poradit s jakoukoli jazykovou překážkou. Jelikož se jazyky staly jeho hobby, ví o nich zajímavé věci, které jsou ve formálním vzdělávání opomíjeny a snaží se je předávat svým studentům, aby jim jazyk co nejvíce přiblížil.

Žádné komentáře

Napište nám, jak se vám článek líbil, uděláte nám radost

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.