remote – dálkové (ovládání) / vzdálený/odlehlý
source – zdroj
hidden – skrytý/utajený
prison – vězení
exciting – vzrušující/strhující
delicious – lahodný

  1. What is the worst French meal you have ever experienced?
  2. Are there any other places in France you could recommend?

What about spending honeymoon there … ?

Now imagine this picture. Sleeping in priory, where nuns used to take care of ill people a couple of centuries ago. Having an aperitif in chapel, having a dinner in cloister. Would not that be fantastic?

Now you have the chance in hotel Fontevraud which is a part of French abbey, but it is hard to tell from outside. The abbey was founded in 12th century and is a part of UNESCO. When you get inside you will be given an iPad which serves as a remote control, as a source of information and enables you to call, even internationally.

The rooms have monastic looks, but without the monastic discomfort. The beds have all the current comfort available, spotlights are in perfect position for reading and the TV is hidden behind a sliding screen, so it is up to you if you want to ignore it or watch it.

The bathroom is luxurious. The soap is made from honey and is from a local company. There are heating controls but no air conditions.

This place is perfect for lovers of the European history and food. In the church, there are tombs of people like Richard the Lionheart or Henry II. and his wife Eleanor of Aquitaine. In times of Napoleon this place was turned into a prison.

The bar has touch screens on tables, so you can use it to get more information about the abbey or to play chess for example. Rooms are fully equipped for seminars, conferences or other events for 20 up to 1000 people.

The local Chef Thibaut Ruggeri offers a very inventive and exciting cooking. Things like radish sorbet, lemon and black olives as a desert and pigeon fillet with almonds are all his specialities. And also it is not expensive. The menu starts at 20 euro up to 95 euro. Like the dinner, even the breakfast takes a place in cloister. With croissants, fresh bread, eggs and also delicious honey from abbey´s own hive. You can visit nearby caves of Saumur, Chateaux of Loire and vineyards.

The rooms for a night, start at 125 euro (for two people) up to 230 euro for a family room with extra beds. Wi-Fi is free and breakfast is for extra 15 euro.

Hotel Fontevraud

Teď si představte toto. Spíte v převorství, kde jeptišky ošetřovaly nemocné lidi před pár stoletími. Dáte si aperitiv v kapli nebo večeři v klášteře. Nebylo by to fantastické?
Nyní máte tu možnost v hotelu Fontevraud, který je součástí francouzského opatství, ale je to těžké poznat z venku. Opatství bylo založeno v dvanáctém století a je součástí UNESCO. Když se dostanete dovnitř, dají vám vlastní iPad, který slouží jako přenosné ovládání, zdroj informací a umožní vám volat, dokonce mezinárodně.

Pokoje mají klášterní vzhled, ale bez klášterního nepohodlí. Postele mají všechny současné možnosti pohodlí, lampičky jsou skvěle umístěné na čtení a TV je schovaná za jezdící clonou, takže je to na vás jestli jí chcete ignorovat nebo na ní koukat.

Koupelna je luxusní. Mýdlo je vyráběno z medu a je od místní společnosti. Je zde ovládání na teplo, ale žádná klimatizace.

Toto míso je perfektní pro milovníky evropské historie a jídla. V kostele jsou hrobky lidí, jako je Richard Lví srdce nebo Jindřich druhý a jeho žena Eleonora Akvitánská. V dobách Napoleona se toto místo proměnilo ve věznici.

V baru jsou dotykové obrazovky na stolech, kde můžete získat více informací o opatství nebo si třeba zahrát šachy. Jsou zde místnosti plně vybavené pro semináře, konference nebo jiné události pro 20 až 1000 lidí.

Místní šéfkuchař Thibaut Ruggeri velmi vynalézavě a vzrušujíce vaří. Věci jako je ředkvičkový sorbet, citrón a černé olivy jako dezert a holubí filet s mandlemi jsou jeho specialitami. A také to není drahé. Menu začíná na 20 eurech až do 95 euro. Jako večeře i snídaně se odehrává v klášteře. S croissanty, čerstvým chlebe, vajíčky a lahodným medem z vlastního úlu v opatství.

Můžete poblíž navštívit jeskyně Saumur, Chateaux Loire nebo vinice.

Pokoje začínají na 125 eurech za noc (pro dvě osoby) až do 230 euro za rodinný pokoj s postelemi navíc. Wi-Fi je zadarmo a snídaně je za příplatek 15 euro.

Žádné komentáře

Napište nám, jak se vám článek líbil, uděláte nám radost

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.